P.g.a kapning ny instagram: instagram.com/hudcoachen.uppsala Ny email: info@hudcoachen.se

Vaxning – Temporär hårborttagning

Med vaxning avlägsnar vi håret med hjälp av vax och med/utan remsor. S.k. varmt resp.kallt vax.

Vi behandlar Hela kroppar, även intimt på både kvinnor och män.

För bästa resultat torrborsta gärna huden några dagar innan och försök undvik att smörja in huden samma dag. Håret bör vara utväxt ordentligt (2-3 veckor) så att vaxet fastnar och lämnar en hårfri hud.

Efter en vaxbehandling ska du inte sola eller göra någon värmebehandling, bada eller träna på 24 timmar. Detta för att man öppnat upp hårsäckarna och det är större risk för röda prickar och inflammationer i hårsäckarna.

Efter 3-4 dagar kan det vara bra att skrubba huden för att undvika inåtväxta hårstrån. Det är bra att följa upp med skrubbning 1-2 gånger i veckan därefter.

Upprepade behandlingar gör att hårväxten blir många gånger tunnare och glesare då stråna inte alla strån är utväxta samtidigt utan är i ofas.

På HudCoachen har vi lång erfarenhet och ser många gånger att hårväxten ökat i ansiktet då man plockat med pincett, vaxat eller trådat i anisiktet och därav stimulerat hårväxten. (Gäller endast ansiktet, främst kvinnor) Därför är det mot våran yrkesheder att utföra enbart vaxning i ansiktet. OM man har väldigt tunna, ljusa fjun i ansiktet (Om ej går att behandla med laser/diatermi rekommenderar vi DEPILAR som är en semi-permanene hårväxthämmande medtod.

DEPILAR®

Depilar system är en metod för semi-permanent hårborttagning som bygger på det kroppsegna enzymet TRYPSIN. Metoden har utvecklats av ett skandinaviskt team av läkare och biokemister som under flera år arbetat med att utveckla denna unika enzymbaserade formula.

Fungerar oberoende av hud, hårtyp och hårfärg!

En Depilar-behandling utförs alltid på en professionel hudvårdssalong omedelbart efter vaxning eller epilering. Två geler masseras in i huden. När de ”blandas” på huden tränger Depilar ner i de öppna och tomma hårsäckarna och bryter ner proteinet i hårsäcken med resultatet att cellerna inte längre kan producera hår.

För mer permanent hårborttagning se HÅRFRI.