Skalp Micro Pigmentering (SMP)

Vid en SMP behandling penetreras huden med en väldigt liten nål och pigment förs in i hudens andra lager (dermis) genom att använda en mycket sofistikerad kombination av vinklar, penetrationsdjup, deponeringsstorlekar och pigmentnyanser. Denna mikropigmentering skapar en extremt realistisk illusion av hårsäckar på huvudet vilket skapar visuellt täthet och att skallen inte ”lyser igenom” om du har hår f.ö.

SMP (skalp mikropigmentering) är en kosmetisk tatuering (medicinsk skalptatuering/hårsimulering) som tillämpas för att behandla håravfall, alopeci samt om du är tunnhårig, genom att replikera hårsäckar på huvudet för att ge ett intryck av en full hårväxt. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Är du lämplig för SMP?

Lider du av Alopeci, fullständig eller lokalt håravfall (Alopecia totalis, Alopecia areata) eller ärr på skalpen?

Tyvärr står många människor, både män och kvinnor, inför problemet med håravfall. Enligt statistiken påverkar diffus alopeci (jämn håravfall över huvudets hela yta) upp till 40% av befolkningen under 50 år. Många tror att det inte finns någon estetisk hjälp men med SMP kan vi hjälpa till när det gäller håravfall och hårförtunning.

SMP som det också kallas har snabbt blivit en av de mest effektiva lösningarna för att täcka håravfall och glest hår.

SMP är en icke-kirurgisk behandling där detaljerade mikronålar för att fördela pigment i hårbotten används. Resultatet skapar utseendet av små hårsäckar som hjälper till att förtjocka och återställa utseendet på glesa hår och en skalp som lider av håravfall. Mikropigmentering för skalp är också effektivt för dem som lider av mindre hårförtunning eller har ett synligt ärr mellan hårsäckarna på huvudet. SMP stärker och tillsätter täthet till tunna områden, vilket ger en illusion av tjockare, starkare hår.

Tekniken är den revolutionerande och det senaste som används i Europa och USA. Behandlingen är mycket populär bland klienter på grund av dess effektivitet och snabba resultat. Resultatet syns direkt efter behandlingen och den smärtfria och milda tekniken gör Mikropigmentering för skalpen ännu mer attraktiv.

Hur går det till?

Även om SMP i stort sett låter som en kosmetisk tatuering så finns det viktiga grundläggande skillnader mellan teknikerna. Huvuddelen är att en speciell SMP-enhet används för hår-mikropigmentering. Detta verktyg kännetecknas av en liten nåldiameter på 0,1 mm och möjlighet att injicera färg till ett litet avgränsade djup på endast 1,5 mm. Det här är verkligen ett detaljerat arbete, vilket ger ett mycket naturligt resultat och som också tar tid.

Den andra grundläggande skillnaden är att naturligt pigment används vid all mikropigmentering. Färgen som används i tatueringssalonger, kan ändra nyans över tid och få en blå eller röd underton. Pigmenten som används för denna behandling är fri från kemikalier och färgen försvinner med åren utan att ändras i nyans. Efter proceduren är resultatet synligt omedelbart; det använda pigmentet orsakar inte allergier, du behåller den ursprungliga färgen i flera år och “håret” är jämnt fördelad.

Hur länge håller det?

I genomsnitt över 5-6 år. Graden av absorption av pigmentet beror på hudens egenskaper – om skalpen är torr eller oljig, och på den egna livsstilen: hur ofta man exponerar skalpen för sol, vatten och hur ofta man svettas där.

Hur lång tid tar det?

Proceduren delas oftast upp i två till tre sessioner beroende på hur stort området som ska behandlas är. Det kan uppstå lite rodnad efter behandlingen men den försvinner inom 24 timmar. Vi går igenom hur efterbehandlingen går till under våra sessioner.