P.g.a kapning ny instagram: instagram.com/hudcoachen.uppsala Ny email: info@hudcoachen.se

PRP – Vampyrbehandling

PRP är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma, som innebär att man utvinner plasma från ditt eget blod genom ett blodprov. Blodplättarna isoleras och koncentreras genom en centrifugeringsprocess. Efter det så injiceras plasman eller förs ned med microneedling ner i huden i ansiktet, på huvudet eller på kroppen.

PRP stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen när de återinförs i huden. Detta leder i sin tur till att din huds kvalitet förbättras gradvis allt eftersom PRP stimulerar tillväxt av nya, unga friska hudceller. Blodplättar är en naturlig beståndsdel i vårt blod och spelar en viktig roll vid sårläkning och vävnadsregeneration. Plasman är din egen, naturliga tillväxtfaktor och är riskfri för allergireaktion.

PRP-metoden använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. När vi utför en behandling så använder vi helt enkelt dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. Behandlingen stimulerar nybildning av kollagen samtidigt som blodtillförseln ökar till det behandlade

området. Detta leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt en bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter t.ex. akneärr. Detta är också anledningen till att det blivit en så populär behandling. På HudCoachen erbjuder vi dig PRP kombinerad injicering samt klassisk microneedling för optimala, snabba resultat.

När används PRP?

– Hudföryngring
– Akneärr
– Håravfall
– Hudstruktur
– Bristningar

Varför PRP?

Hudens förmåga att behålla fuktighet, fyllighet och elasticitet försämras med åren och sker hos alla. Anledningen till detta är att den åldrande huden lider brist på kollagen och hyaluronsyra, men med PRP återställer vi balansen utifrån dina egna förutsättningar. Behandlingen är alltså en som använder din egen kropp som hjälpmedel.

Vi stimulerar kroppens celler, återskapar och bygger upp vävnader. PRP är därför en perfekt glowbehandling för ansiktet.

PRP i hårbotten stimulerar celler vid basen av håret, hårsäckarna och den omgivande mikrocirkulationen. Resultatet blir att vitalitet, färg och ljusstyrka på ditt hår förbättras, deras förlust är långsammare och i en andra fas, är deras tillväxt aktiverad. Om du har problem med håravfall kan du därför ibland se en stor skillnad.

Efter en avslutad PRP behandling förbättras resultatet gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. Du använder PRP allra bäst som ett komplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim och för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd.

Resultatet av PRP på får du efter ett par månader. Vi rekommenderar 2-4 behandlingar med 4-8 veckors mellanrum beroende på status.

PRP vid ärr, dålig hudstruktur, håravfall. Vi kan behandla och stimulera alla lager i vävnaderna, inte bara huden. När du får en ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Produktens förmåga ligger i förbättringen på ärr, akne och bristningar. När PRP används tillsammans med microneedling kan stora förbättringar ses, speciellt i hyn och på ärr.

Hur går PRP till?

Vi tar en liten mängd av ditt eget blod som sedan bearbetas i en klinisk centrifug.
Vid centrifugeringen delas blodet upp i tre skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Vi injicerar den läkande plasman in i de hudområden som behöver föryngring. PRP lämpar sig även på kroppen.

Är PRP en säker behandling?

Ja, metoden är säker. Vi använder ditt egna blod för att föryngra och reparera huden. Blodplättarna i PRP innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga, inte bara för hudens, men för alla vävnaders regeneration och reparation. Metoden har därför framgångsrikt använts i över 30 år och i hundratusentals procedurer över hela världen.

PRP har sedan många år använts framgångsrikt i avancerad sårbehandling. Vampyrmetoden, som det också kallas, är en av de vanligaste behandlingarna för hudföryngring, som alternativ till injektioner med fillers.

Hur känns PRP?

Vi bedövar området lokalt vi önskemål. Efter behandlingen kan du uppleva en varm, kittlande känsla och det kan förekomma lätt svullnad och rodnad. Symptomen är dock snabbt övergående och är oftast borta inom ett par dagar. Eftersom varje person är unik, så får man varierande respons på behandlingen.

Allvarliga biverkningar är dock oerhört sällsynta. PRP brukar ge en avsevärt förbättrad hudstruktur inom ett par månader. Dock är vi alla unika och därför

varierar reaktion och slutresultat. Faktorer som spelar roll är din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din egen unika hudtyp.

När syns resultat?

Du ser oftast begynnande resultat efter 3-6 veckor. Din hudkvalitet kommer gradvis att förbättras inom ett par månaders tid, den maximala effekten ses efter 1 år och varar i ytterligare 1-2 år. Vi rekommenderar en kur på 2-4 behandlingar med 4-8veckors mellanrum.

När bör jag ej göra PRP?

Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med PRP. Om du äter blodförtunnande mediciner är det bra om du kan avstå dem några dagar innan behandling. Hör efter med din läkare om du är osäker. Undvik Ipren och Treo dagarna före behandlingen, eftersom de är milt blodförtunnande. Alvedon går bra.