PRP & MICRONEEDLING

SKALP- OCH SKÄGGBEHANDLING

PRP är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma. Det innebär att vi använder din egna blodplasma (efter blodtagning och centrifugering)

PRP använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra tillståndet.

Vi använder dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Vi använder plasman i området som ska behandlas med hjälp av microneedling och/eller injicering.

Behandlingen är säker och naturlig eftersom det är ditt eget blod som används. Därför finns det ej risk för biverkningar. Det kan framkomma lite rödhet direkt efter behandlingen men det avtar några timmar efteråt.

Direkt efter behandlingen kan du återgå till dina vanliga vardagsaktiviteter. Vi brukar endast rekommendera att inte tvätta håret på ca. 1 timme för att låta plasman verka ordentligt.

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med en månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Sedan träffas vi 2-3månader efter avslutad kur för att följa upp resultatet.

Exakt hur många behandlingar som behövs beror på kundens utgångsläge och önskemål. PRP är inte en permanent lösning till håravfall.. PRP hjälper till att bromsa det och stimulera ny tillväxt. Hur effektivt det är och hur länge det räcker varierar från person till person då alla har olika förutsättningar.

Innan PRP behandling:

Undvik omega-3
Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, så som fisk och avokado, 3 dagar innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken, vilket är extra viktigt att undvika när man gör en hudbehandling.

Drick vatten
Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att dra blod från dig.

Ät inte Ipren
Ibuprofen är blodförtunnande. Undvik därför att ta det 48 timmar innan din behandling. Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol går bra.

Användningsområden skalp/skägg

  • Motverkar håravfall
  • Ärr efter transplantation
  • Skalpbehandling vid håravfall
  • Fungerar även för dig som har glest skägg och vill förbättra.

MEDICINSKA AMPULLER

För dig som tycker det är obehagligt med att ta blod finns medicinska, hårstimulerande ampuller som alternativ. Då rekommenderas ca 8 beh med 2v mellanrum.