P.g.a kapning ny instagram: instagram.com/hudcoachen.uppsala Ny email: info@hudcoachen.se

OM COLLAGEN

OM KOLLAGEN ALLMÄNT

Kollagen är ett protein i bindväven, som utgör cirka 30 % av kroppens protein. Kollagen är den huvudsakliga biopolymeren för levande varelser. Detta fibrösa protein i bindväven utgör 70 % av huden och är en nödvändig del av det mänskliga skelettet. Dess unika fysiska och kemiska egenskaper säkerställer överföring av krafter från senor och bibehåller lämplig fasthet och flexibilitet i huden. Kollagen är det mest förekommande proteinet i människokroppen som stödjer strukturen av huden, inre organ, brosk och ben, samt all bindväv däremellan.

Molmassan på 102 000 gram per mol gör kollagen ett extremt stort protein som består av tusentals atomer. Dess tredimensionella struktur består av tjockt vävda fibriller som lindas runt i en trippelspiralkonformation – triple helix. Detta strukturella stöd är det som gör huden tjock fyllig och elastisk.

Kollagen och åldrande

Vad händer som gör att din hud ser äldre ut?
Den förlorar sin elasticitet, den blir tunn; det bildas rynkor, den tappar sin släta finish.

Vad förklarar detta?

Huden består av proteiner som stödjer dess cellstruktur. På den djupaste molekylära nivån minskar proteinerna som förbinder hudceller i mängd och blir tunna. Efter 25 års ålder kan de biologiska processerna som gör dessa proteiner inte längre producera dem i överflöd som de en gång gjorde och proteinerna är inte lika tjocka och långa som de en gång var. Eftersom effekterna av åldrande beror på felaktig proteinproduktion, är Collrix® det första preparat som kämpar direkt med orsaken till åldrandet, inte bara effekterna. Eftersom kvävande proteinnedbrytning är det enda sättet att förhindra åldrande, är förstärkande proteinkonfigurationer det mest effektiva sättet för detta ändamål.

COLLRIX´s egenskaper:

– Förhindrar att ytterligare rynkor bildas.
– Kompletterar minskade kollagennivåer.
– Stimulerar kollagenproducerande celler till dess förnyade aktivitet.

Även om många produkter påstår sig innehålla kollagen som en ingrediens, är kvaliteten och renheten av det tveksamt (de flesta produkter innehåller 1,5%). Det som gör COLLRIX® Collagen speciellt är den patenterade reningsprocessen som ger en 98% ren kollagenprodukt som förblir biologiskt aktiv. Det förblir levande så att det biologiskt kan lagas med hudens ofullständiga proteiner för att återfå den strukturella uppbackning som den en gång hade.

OM COLLRIX ® COLLAGEN

COLLRIX® Collagen skapas genom patenterad reningsprocess som ger en 98% ren kollagenprodukt som förblir biologiskt aktiv. Det förblir levande så att det biologiskt kan lagas med hudens ofullständiga proteiner för att återfå den strukturella uppbackning som den en gång hade.

När vi blir äldre förändras många av vår huds egenskaper. Huden blir tunnare, mindre elastisk och mindre fast. Sådana egenskaper är mer kända som tecken på åldrande. Eftersom tecknen på åldrande tillskrivs många orsaker, har de resulterat i otaliga antiaging-produkter, som var och en ägnas åt att bekämpa en enda trodd orsak eller effekt. Många produkter brottas med oxidationsreaktioner, som är kända för att skada celler, vilket gör att de replikerar på ett oprecist sätt. Antioxidanter (vitaminer) i detta fall skyddar cellerna från de skadliga effekterna av exponering, så kallade fria radikaler. Andra produkter tar bort det yttre lagret av huden för att exponera ett “fräscht” nytt lager, som ser slätare och friskare ut men ger ingen bestående fördel. Ändå fungerar de flesta produkter i form av en kemisk reaktion som får huden att dra ihop sig och strama upp, vilket i sin tur minskar synligheten av befintliga rynkor, men erbjuder en mindre än möjlig lösning av många anledningar. Sådana artificiellt framkallade kemiska reaktioner kan orsaka mer skada än nytta. Eftersom huden är artificiellt sammandragen, blir den faktiskt lösare när effekterna försvinner eller när individen avbryter behandlingen tillsammans. Och om de fortsätter behandlingen måste de gradvis öka dosen, eller köpa en mer avancerad produkt för att uppnå samma effekt. Det fungerar som en drog. Anledningen till att COLLRIX® Collagen inte utgör någon sådan risk är att det inte “lurar” hudceller att tro att de inte längre behöver arbeta för sig själva. Att artificiellt dra åt huden berättar i princip för dina rekonstruktiva celler att deras jobb är klart och att de kan sluta fungera. Och det är precis vad som händer. Kollagen höjer dock inte bara minskade kollagennivåer; det fungerar tillsammans med de biologiska processerna som länkar samman kollagenproteiner, vilket gör att dina egna processer fungerar bättre. Biokemiskt aktiv.

COLLRIX® Collagen är baserat på naturligt kollagen från lax. COLLRIX® är det enda tillgängliga kollagenpreparatet som är rent, bioaktivt och 100 % naturligt utan konserveringsmedel.

Kliniska resultat kan bedömas efter flera minuters applicering på grund av kraften i dess biokemiska aktivitet. Långtidsresultat uppstår i linje med förebyggande och återuppbyggnad, eftersom COLLRIX® Collagen återställer den elasticitet som krävs för att försvara sig mot bildningen av rynkor och brister i huden. Till skillnad från antiaging-produkter idag är denna anti-aging-produkt den första som framgångsrikt riktar in sig på orsaken till åldrandet, inte bara effekterna.

OM COLLRIX® No.1

Det är svårt att få en koncentration av kollagen högre än 15 %.

COLLRIX´s patenterade tillverkningsprocess ger ett 98% rent kollagenpreparat utan att kompromissa med dess biokemiska aktivitet, vilket är starkt argument för sig själv.

Detta gör COLLRIX® Collagen till de mest kraftfulla anti-age produkterna som finns tillgängliga idag. Kollagen en väldigt ömtålig molekyl, vilket gör det svårt att extrahera utan att döda egenskaperna som skapar de “kemiska handtagen” som tätt binder till kollagenproteinkonfigurationerna i hudens epidermala lager.

Nyckeln till COLLRIX® effektivitet är den egenutvecklade extraktionsprocessen som underbyggts genom mer än 20 års forskning och utveckling förebyggande och exklusiv för sCOLLRIX® Collagen. Skillnaden mellan aktivt kollagen och inaktivt är skillnaden mellan natt och dag. Eftersom aktivt kollagen är en bräcklig molekyl förblir den inte aktiv vid rumstemperatur. Endast speciella processer (som inte används av någon annan produkt) kan tillåta detta. Det finns cirka 15 olika typer av kollagen, och ändå är bara ett par kapabla att binda till proteinerna i din hud (typ II och III). Återigen är dessa svåra att isolera.

Svårigheten med tillverkningsprocessen är det som gör COLLRIX® Collagen till en unik produkt. Professorerna bakom forskningen och utvecklingen har skapat en stor milstolpe i kollagenforskning.

98% kollagenkoncentration är ouppnåelig någon annanstans än i COLLRIX® Collagen. (Kollagen utgör endast 1,5 % i andra produkter som hävdar kollagen som en ingrediens; 15 % är den högsta koncentrationen som kan erhållas). Det kraftfulla, biologiskt aktiva kollagenet har kemiska handtag som binder till och förstärker befintliga proteinkonfigurationer i huden.

COLLRIX® är världens bästa kollagenpreparat. Ger omedelbara resultat, långsiktiga resultat under åren.