Kemiska Peelingar 

Säkra peelingar från SKINTECH® och ENERPEEL®

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.
Peelingarna finns i olika styrkor och för olika ändamål. Från lättare AHA-peelingar till starkare såsom TCA och Jessners peel. På HudCoachen använder vi erkända och godkända peelingar av märkena SkinTech® och Enerpeel®

AHA / YTLIGA PEELINGAR

AHA– Alpha Hydroxid Acids, eller fruktsyror som vi också säger, har en aktiv ingrediens av Glycolsyra, som är en sockersyra, mjölksyra, mandelsyra eller Phytic syra. Dessa peelingar jobbar ytligt och reducerar bara en liten del döda hudceller. En AHA – peeling väljer vi ibland som förberedande inför behandlingar eller som ersättning för våran diamond peeling om du föredrar.

Jessners Peel Medium / Djup peeling

Jessners peel – Är en blandning av Salicylsyra , mjölksyra och Retinol och är framtagen för att kunna reducera mer hudceller på ett djupare plan. Vi kan anpassa appliceringen efter områdets behov. Vi kan med denna peeling behandla huden runt ögonen och även på kroppen.

Detta är en peeling där du flagnar kraftigt. Direkt efter behandlingen är huden frostad för att inom några timmar övergå till rodnad och därefter mörkna. Använd inte vatten/produkter på minst 24h efter behandlingen, gärna upp till 48 för bästa effekt.
Under flagning rekommenderas att ”vara hemma” då man flagnar kraftigt i upp till en vecka. Dessa flagor får ABSOLUT INTE DRAS BORT, då ärr kan uppstå.

En av våra populäraste peelingar med fantastiska resultat!
*Oren / fet hy
*Pigmentfläckar
*Fina linjer
*Hudföryngring
*Kollagenstimulering

Om du vill upprepa behandlingen rekommendera vi att vila huden tre månader efter behandlingen.

TCA- peeling från SKINTECH® 

Denna peeling tillhör den som tränger djupast ner i huden och avlägsnar mest vävnad .  Likt Jessners peel, blir det en vit frost på huden som övergår i rodnad. Efter någon dag känns huden väldigt torr och börjar på dag 3-5 att krackelera. Huden kan nästan se rynkigare ut än normalt och få en brunaktig färg. Efter tredje dagen börjar huden att flagna och under kommer en rosa skör hud fram. Den torra huden ska falla av sig själv och får under några omständigheter inte pillas bort, då det kan lämna ärr. Efter cirka 7 dagar har den torra, döda huden fallit bort och din nya, strålande hud kommit fram. Spf 50 skall används minst en månad efter behandling.

Finns två olika TCA-peelingar

Skin Tech TCA Classic eller TCA Pain Control som innehåller även fenol och är smärtfri.

SKINTECH® TCA peeling har 15% TCA.
Används för att behandla:
*pigmenfläckar,
*fina linjer,
*stora porer,
*solskador,
*åldrad hud,
*melasma,
*acne och acneskadad hud.

Med denna peeling flagnar man vanligtvis 3-5:e dagen.