Hudcoachen, Klostergatan 19, Uppsala City | Bokning: 018-4701500 | sms: 0709-571500

Kemiska Peelingar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.
Peelingarna finns i olika styrkor och för olika ändamål. Från lättare AHA-peelingar till starkare såsom TCA och Jessners peel. På HudCoachen använder vi erkända och godkända peelingar av märkena SkinTech och Enerpeel.

AHA / BHA- peeling

AHA– Alpha Hydroxid Acids, eller fruktsyror som vi också säger, har en aktiv ingrediens av Glycolsyra, som är en sockersyra, mjölksyra, mandelsyra eller Phytic syra. Dessa peelingar jobbar ytligt och reducerar bara en liten del döda hudceller. En AHA – peeling väljer vi ibland som föreberedande inför djupare behandlingar eller som ersättning för våran diamond peeling.

BHA– Beta Hyrdroxid Acids. Salicylsyra tillhör denna syrasort och passar bra till en akne- och oren hud, då den tränger ner i porerna och dämpar talgproduktionen. Den har också visat sig ha en anti inflammatorisk effekt. En bra syra när vi vill behandla akne och oren hy.

Jessners Peel Medium/Deep peel

Jessners peel– Är en blandning av Salicylsyra , mjölksyra och Retinol och är framtagen för att kunna reducera mer hudceller på ett djupare plan. Vi kan anpassa appliceringen efter områdets behov. Vi kan med denna peeling behandla huden runt ögonen och även på kroppen.

Detta är en peeling där du flagnar kraftigt. Direkt efter behandlingen är huden frostad för att inom några timmar övergå till rodnad och därefter mörkna. Använd inte vatten/produkter på minst 24h efter behandlingen, gärna upp till 48 för bästa effekt.
Under flagning rekommenderas att ”vara hemma” då man flagnar kraftigt i upp till en vecka. Dessa flagor får ABSOLUT INTE DRAS BORT, då ärr kan uppstå.

En av våra populäraste peelingar med fantastiska resultat!
*Oren / fet hy
*Pigmentfläckar
*Fina linjer
*Hudföryngring
*Kollagenstimulering

Om du vill upprepa behandlingen rekommendera vi att vila huden en månad efter behandlingen. 1-4 behandlngar är att rekommendera beroende på hudtyp och problem.

TCA- peeling- Tri klorättiksyra.

Denna peeling tillhör den som tränger djupast ner i huden och avlägsnar mest vävnad . Den används ofta i procentsatser mellan 15-25 procent. Likt Jessners peel, blir det en vit frost på huden som övergår i rodnad. Efter någon dag känns huden väldigt torr och börjar på dag 3-5 att krackelera. Huden kan nästan se rynkigare ut än normalt och få en brunaktig färg. Efter tredje dagen börjar huden att flagna och under kommer en rosa skör hud fram. Den torra huden ska falla av sig själv och får under några omständigheter inte pillas bort, då det kan lämna ärr. Efter cirka en vecka, ibland längre, har den torra huden fallit bort. Huden har då en lätt rosa färg och är väldigt känslig för solen. Spf 50 skall används efter behandling.

Vi har två varianter av TCA peeling från Skintech: En klassisk och en smärtfri.

Skin Tech Easy TCA Classic
Denna TCA peeling är en 15% TCA.
Används för att behandla:
*pigmenfläckar,
*fina linjer,
*stora porer,
*solskador,
*åldrad hud,
*melasma,
*acne och acneskadad hud.

Med denna peeling är att kunden normalt är hemma första 1-2 dagar då de flagnar normal 3-5 dagen. Passar både peroner med ljus hy samt de mörka hudtyperna.

Rekommenderas 2-4 behandlingar totalt var 8-10:e dag.

Skin Tech Easy TCA Pain Control

Denna TCA peeling är en 15% TCA

Innehåller fenol som ger en bedövande effekt. Behandlingen är således smärtfri.

Används för att behandla:
*pigmenfläckar
*fina linjer
*stora porer
*solskador
*åldrad hud
*melasma
*acne och acneskadad hud.

Med denna peeling är att kunden normalt är hemma första 1-2 dagar då de flagnar normal 3-5:e dagen. Passar både peroner med ljus hy samt de mörka hudtyperna.

Rekommenderas 2-4 behandlingar totalt var 8-10:e dag.