P.g.a kapning ny instagram: instagram.com/hudcoachen.uppsala Ny email: info@hudcoachen.se

HUDFIN -Hudföryngring

På Hudcoachen har vi en mängd olika behandlingar med avancerade tekniker för förbättring av huden och dess funktioner. Med stor kunskap och erfarenhet lotsar vi till bästa resultat! Vilken behandling passar just dina behov bäst? – Välkommen på kostnadsfri konsultation!

Microneedling med eller utan RF

Microneedling DermaPen Klassisk

Microneedling är en vetenskaplig dokumenterad teknik för hudförbättring. Microneedling stimulerar återskapandet av collagen/elastin samt ökar hudens blodcirkulation. Effekten av upprepade behandlingar blir en förbättrad hudstruktur, reducering av rynkor och ärr samt en fastare, fylligare hud.

Klinikbehandlingen görs i kur om initialt 3-6 behandlingar med 4-6 veckors intervall. Behandlingen kan även göras som enstaka behandling för en hudkick.

Vid en behandling med microneedling penetreras huden maskinellt av micronålar. Mikroskopiska skador och kanaler skapas. Detta triggar igång en reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ger en ökad produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. Detta är en fantastisk hudföryngringsbehandling som kan anpassas efter dina behov.

Behandlingen är även effektiv för behandling av ärr, hudbristningar eller grov hud.

Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar.

Behandlingen skapar en reparations- och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig på en rad indikationer:

 • Rynkor
 • Kollagenstimulering
 • Solskadad hud
 • Skin Tightening – Uppstramning / Fastare hud
 • Ärr – reducering
 • Graviditetsbristningar – strier
 • Fina linjer och rynkor
 • Grov hud
 • Celluliter
 • Hårstimulering

Microneedling Fractional, MFR (med radiofrekvens)

Microneedling i kombination med RF (Radiofrekvens) som även tillför hudåtstramning genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva guldpläterade mikronålar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

3-6 behandlingar rekommenderas beroende på område med 4-6 v mellanrum. Resultat ses ofta redan efter en behandling. Effekten kvarstår under lång period och ger även en gradvis förbättring med lång hållbarhet. Till skillnad från klassisk microneedling så påverkas ej epidermis(överhuden) och därav snabbare återhämtning och mer kontroll i dermis där behandlingen gör verkan.

Portömning kan väljas som tillval och rekommenderas att göras vid första behandlingen.

Microneedling kan med fördel utföras som kombo-behandling med t.ex. HIFU eller Infuzion skinboost.

Bio microneedling (biologisk microneedling utan nålar)

En revolutionerande behandling likvärdig med traditionell microneedling. Behandlingen utförs med svampspikar – en slags kiselhaltig biomikronål som utvinns ur sötvattensvamp. Det stimulerar både epidermis och dermis. Det kan ses som pulver för blotta ögat och som en vass stavkristall under mikroskopet. Kan precis som klassisk microneedling användas av:

Acne & ärr, pigmentering, solskador, förstorade porer/ fet hy, ojämn hudton, hormonella pigmenteringar och sist men inte minst rynkor/ fina linjer!

Under behandlingens gång skapas hela 3 miljoner microkanaler (kan jämnföras med microneedling som skapar 1 miljon mikrokanaler).

Biomicroneedling är helt utan nålar-helt utan smärta och helt utan blod.

Microneedling med peptider för botoxeffekt – Skin Relax

En sprutfri ansiktsbehandling som hudens spänst samt lyster samt har porförminskande egenskaper som ger en fräsch och ungdomlig hud.

I behandlingen används ytlig microneedling för stimulans och upptag av ampullerna. • Mer avslappnad och mjukare

 • Huden blir mer avslappnad och ser mjukare ut
 • Slätare och jämnare hudstruktur
 • Återfuktar huden
 • Ger inte stelt ansikte som traditionell botoxbehandling.
 • Innehåller inga toxiner utan 3 olika naturliga peptider samt hyaluronsyra

Ingår: Rengöring, micropeeling, peptider med HA med hjälp av microneedling och avslutas med specialmask.

Hydra Lift – Max fukt och HA

Ett måste för dig som har en fuktfattig hud med fina linjer och livlös hud utan lyster!

Detta är en kur på ca totalt ca 1 mån där vattenfri hyaluronsyra används för högsta koncentration. Behandlingen innebär att man gör 2 behandlingar med 1-2 v. mellanrum på klinik. Mellan behandlingarna och tills produkterna är slut efter kur använder du enbart det serum och fuktgel från Elements of Beauty som ingår i paketet.

Infuzion® – Nålfri Skinbooster

Infuzion® en behandlingsmetod där ett serum av hyaluronsyra berikad med 52 olika vitaminer och mineraler förs ner i huden med hjälp av ström och en patenterad roller som slussar ner serumet 3mm djupt ner i huden utan sprutor.
Hela eller delar ansiktet kan behandlas. Ex. ögonpartiet eller nasolabiala veck.

Huden tillförs hyaluronsyra, aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter som stimulerar och ökar kollagen- och elastinproduktionen i huden.

Huden blir återfuktad, välnärd och spänstig. Det blir en naturlig lyster och därmed ett fräschare och ungdomligare utseende.

Det är en revolutionerande, sprutfri mesoterapi-behandling som slussar in skin boosters tre millimeter ner i dermis (läderhuden) till subkutan vävnad via hårfollikeln och svettkörteln, med hjälp av galvaniserad ström och en patenterad roller som rullas över hudytan. Detta skiljer sig ifrån andra skinboosters där serumet förs ner i huden genom ett par hundra sprutstick.

På HudCoachen har vi en mer avancerad Infuzion® utrustning där vi samtidigt kan utföra muskelstimulering som tillval. Det gör att musklerna stärks och stramar upp huden för ännu bättre effekt.

 • Förebygger uppkomsten av rynkor
 • Eliminering av kråksparkar
 • Reduktion av rynkor
 • Reduktion av mörka ringar under ögonen
 • Göra huden mjukare och ge den en jämnare hudton
 • Viss uppstramning vid muskelstimulering

Fyra olika zoner går att behandla; ansikte, hals, dekolletage och händer. Det går även att fokusera på specifika problemområden som mörka ringar under ögonen, nasolabiala veck, kråksparkar, rynkor runt munnen samt för att få lite fylligare läppar.

Behandlingen ger omedelbar effekt; fina linjer och mindre rynkor fylls ut, huden blir återfuktad på djupet och får en jämn och fin yta med lyster.

För optimalt och hållbart resultat (6 mån) rekommenderas en behandlingskur på tre behandlingar med en veckas mellanrum. Därefter behövs endast en underhållande behandling var sjätte månad för att bibehålla resultatet. Infuzion återfuktar huden på djupet och ger ett föryngrat utseende. Inga injektioner behövs och resultatet syns direkt!

Infuzion® – Volumizer för volym

Samma teknik som ovan men här använder vi ren hyaluronsyra för att förbättra fyllighet i läppar, kindben eller där huden tappat volym. Rek. att göra som tredje behandling vid Infuzionkur.

Hollywoodpeeling – laserpeeling

Hollywoodpeeling är en peelingbehandling med laserteknik där man använder en aktiv kolmask som sedan lasras bort för att uppnå flera terapeutiska-kosmetiska effekter på huden. Kolet blir ”magnetiskt” och drar till sig orenheter i huden. Det gör inte ont och man får ingen rodnad. Man kan återgå till sina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. När kolmasken lasras bort försvinner mikropartiklar av döda hudceller; acne, ytliga rynkor, och stora porer reduceras.

Resultatet blir en slätare, renare hy med en fin lyster!

 • Porerna rensas från talg (fett)
 • Ytliga rynkor och stora porer reduceras
 • Gör huden mindre fet (oljekontroll)
 • Minskar utvecklingen av ny akne.
 • Tar bort döda hudceller
 • Måttlig till svår akne behandlas då aknebakterien behandlas
 • Lugnar akne
 • Minskar och eliminerar hyperpigmentering som melasma, etc.
 • Ger jämnare hudton
 • Stimulerar kollagenproduktionen
 • Ger en hudföryngring
 • Ger fastare, fylligare hud då kollagenproduktionen stimuleras.

HIFU 7D MMFU Skintightening- Ansiktslyft

HIFU- Hög intensiv fokuserad ultraljud är en behandlingsmetod för att strama upp huden på djupet. Det är det närmaste ett ansiktslyft man kan komma utan att göra ett kirurgiskt ingrepp.

Det är en säker teknik då inget upptag av energin absorberas av pigment eller kärl i ytliga huden. Energin skickas ned och fokuseras på exakt det djup maskinen är inställd på. Yttre huden (dermis) är ca 2 mm. Under dermis har man ett tunt lager underhudsfett sedan kommer en bindvävshinna som kallas SMAS Superficial Muscular Aponeurosis System. Det är denna hinna som man vill behandla.

Under behandling sker en intensiv värme utveckling lokalt som startar en uppstramning av den djupa bindväven. Yttre huden blir helt opåverkad.

Behandling ger en uppstramning av den bindvävshinna som musklerna är fästade i. Detta ger en mer markerad käklinje samt hals. Kinder kan lyftas samt man kan få ett lyft av ögonbrynen. En viss effekt kan man se direkt efter behandlingen men den största effekten sker gradvis. Slutgiltiga resultatet sker först efter 4–6 månader. Ny bindväv som ska växa till i skadeområdet sker långsamt ungefär på samma sätt som en sena läker om det varit skadad. Resultaten varar oftast i ett par år innan den naturliga åldrande processen börjar komma ikapp igen.

Behandlingsmetoden har inte visat några biverkningar. Huden kan få en lätt rodnad efter behandlingen. I vissa fall kan man känna en domning i huden som kan hålla i sig ett par veckor men är inte bestående. Man kan återgå till arbete och använda makeup direkt efter behandlingen.

SkinRejuvenation Plasmalite® FPL – avancerad IPL

Drygt 13 års forskning ligger bakom denna svenska uppfinning som baseras på högenergiljus.
Plasmalite® FPL (vidareutvecklad IPL-teknik) är lösningen för dig som har problem med:

– Generande hårväxt
– Solskadad hud
– Pigmentfläckar
– Åldrad hud
– Acne
– Ytliga blodkärl
– Ojämn hudton

Metoden kan användas på alla kroppsdelar, är skonsam, mycket effektiv och kräver få behandlingar. Den är dessutom säker, ger bestående resultat och normalt inga biverkningar.

Plasmalite Skinrejuvenation – collagenstimulering

Med denna ljusbehandling åstadkommer vi en stimulering av elastin och collagen i huden.
Ytliga blodkärl, acne, pigmentförändringar, stora porer, solskadad hud och finare linjer behandlas effektivt.
Hudstrukturen förbättras avsevärt och huden får en klar lyster.

Plasmalite FPL är unik metod där ljus reparerar skador av ljus. Effektivt och skonsamt behandlas dina besvär med få behandlingar till synligt resultat.

För dig som har problem med:

 • Solskadad hud
 • Pigmentfläckar
 • Åldrad hud
 • Ytliga kärl
 • Rosacea
 • Solskadat dekolletage
 • Ojämn hudton

Carboxy Therapy – Mirakelgasen (Ansikte / Hals / Ögonparti)

Med Carboxy Therapy i ansiktet behandlar vi dina rynkor, ärr, mörka ringar under ögonen med den s.k. “mirakelgasen” – koldioxid.
Carboxymetoden är en snabb och effektiv skönhetsbehandling som ger snabba naturliga lyftresultat.

CARBOXY FÖRE OCH EFTER

I ANSIKTE: hjälper mot hängande eller slapp hud s.k. överskottshud i ansiktet eller på halsen.

Har du mörka ringar under ögonen eller hängande ögonlock (med lite överskotthud) tveka inte att prova vår koldioxidbehandling som stramar upp och ger fantastiska resultat över och under ögon med fast och elastisk hud.

Carboxy används även i kombination med andra behandlingar såsom ex HIFU (skintightening) samt infuzion.

Kemiska peelingar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Peelingarna finns i olika styrkor och arbetar på olika djup i huden och för olika ändamål/resultat. På HudCoachen använder vi erkända och godkända peelingar av märkena SkinTech och Enerpeel.

Våra mest populära peels är TCA samt Jessners där vi arbetar djup och du byter hud bokstavligen under en vecka. Resultatet blir en WOW-hudföryngring. Djupa peelingar görs under period då du inte solar.