Hudcoachen, Klostergatan 19, Uppsala City | Bokning: 018-4701500 | sms: 0709-571500

HUDFIN -Hudföryngring

Hudföryngring Anti-age

Collrix® Microneedling Repair

Hudföryngringsbehandlingen #1.
Microneedling är en vetenskaplig dokumenterad teknik för hudförbättring. Microneedling stimulerar återskapandet av collagen/elastin samt ökar hudens blodcirkulation. Effekten av upprepade behandlingar blir en förbättrad hudstruktur, reducering av rynkor och ärr samt en fastare, fylligare hud.

Klinikbehandlingen görs i kur om initialt 3-6 behandlingar som upprepas med 4-6 veckors intervall generellt. Behandlingen kan även göras som enstaka behandling.

 

Vid en behandling med microneedling penetreras huden maskinellt av micronålar. Mikroskopiska skador och kanaler skapas. Detta triggar igång en reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ger en ökad produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. Detta är en fantastisk hudföryngringsbehandling som kan anpassas efter dina behov. Behandlingen är även effektiv för behandling av ärr, hudbristningar eller för att stimulera hårväxt på huvudet.

Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar.
Behandlingen skapar en reparations- och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig på en rad indikationer:

 • Rynkor
 • Kollagenstimulering
 • Solskadad hud
 • Skin Tightening – Uppstramning / Fastare hud
 • Ärr – reducering
 • Graviditetsbristningar – strier
 • Fina linjer och rynkor
 • Grov hud
 • Celluliter
 • Hårstimulering

Vi bjuder alltid på en lätt kemisk peeling eller skonsam hudslipning i behandlingen för bästa resultat.
I behandlingen ingår ett unikt collagenserum som består av 98% bio-aktivt collagen.

Portömning kan väljas som tillval och rekommenderas att göras vid första behandlingen.

Behandlingen kan med fördel utföras som kombo-behandling med t.ex. HIFU eller Infuzion skinboost.

Hydra Pen® – Beauty needling

Hydra Pen utförs precis som klassisk microneedling med hjälp av sterila micronålar som penetrerar huden. Denna kontrollerade skada stimulerar hudens cellförnyelse och reparation. I denna behandling går vi ej lika djupt som vid klassisk microneedling. Därmed sker ej någon blödning, men små microkanaler skapas. Dessa gör det möjligt att på ett effektivare sätt tillföra huden stimulerande och korrigerande ampuller då hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt har ökats. Huden stimuleras samtidigt till nyproduktion av naturligt kollagen. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter stimuleras.

Hydra pen har en inbyggd behållare där vi applicerar serum/vitamincocktails för så ren miljö som möjligt. Ampullerna/ serumen anpassas efter just din huds behov.

 • HA (hyaluronsyra) – REPARERAR, FYLLER OCH STIMULERAR HUDEN. För max fukt och elasticitet. Föryngrande. Antioxidant. Restaurerar hudens struktur. Bättre metabolism och vävnad. Stimulerar cellförnyelsen.
 • Whitening – BLEKANDE EFFEKT Ger en jämnare hudton. Verkar blekande. Antioxidant. Elasticitet och fukt förbättras. Stimulerar cellförnyelsen
 • Relax Skin BoNta 56- AVSLAPPNANDE OCH HUDFÖRYNGRANDE Microbotox som gör huden mer avslappnad och gör att den ser mjukare ut. För jämnare och slätare hudstruktur. Återfuktar.
 • Eyes – FÖRBÄTTRAR ÖGONKONTUREN Förbättrar svullna ögon(påsar) Slätar ut och förbättrar konturen. Antioxidant. Verkar blekande. Kan med fördel kombineras med oxygenbehandling.

Microbotox – Skin Relax

Mesobotox / Microbotox är en efterfrågad behandling som förbättrar hudkvaliteten. Behandlingen slappnar inte av musklerna helt, som den klassiska Botox-behandlingen, utan fungerar ytligt och förbättrar hudens spänst samt lyster. Det är mer en hudkvalitetsförbättring jämfört med den klassiska rynkbehandlingen och har avancerande porförminskande egenskaper som ger en fräsch och ungdomlig hud.
Se mer under Hydra Pen – beauty needling.

 • Huden blir mer avslappnad och ser mjukare ut
 • Slätare och jämnare hudstruktur
 • Återfuktar huden
 • Ger inte stelt ansikte som traditionell botoxbehandling.

Hydra Lift – Max fukt och HA

Ett måste för dig som har en fuktfattig hud med fina linjer och livlös hud utan lyster!
Detta är en kur på ca totalt ca 1 mån där vattenfri hyaluronsyra används för högsta koncentration.
Behandlingen innebär att man gör 2 behandlingar med 1-2 v. mellanrum på klinik. Mellan behandlingarna och tills produkterna är slut efter kur använder du enbart det serum och fuktgel från Elements of Beauty som ingår i paketet.

Resultatet blir en maximalt återfuktad hud med långvarig verkan samt en mjukare hud utan fina linjer.

Priset är ett komplett paketpris inkl. 2 behandlingar och hemmaprodukter.

Infuzion® – Nålfri Skinbooster

Infuzion® en behandlingsmetod där ett serum av hyaluronsyra berikad med 52 olika vitaminer och mineraler förs ner i huden med hjälp av ström och en patenterad roller som slussar ner serumet 3mm djupt ner i huden utan sprutor.
Hela eller delar ansiktet kan behandlas. Ex. ögonpartiet eller nasolabiala veck.

Huden tillförs hyaluronsyra, aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter som stimulerar och ökar kollagen- och elastinproduktionen i huden.

Metoden går ut på att återfukta huden, motverka och åtgärda befintliga rynkor och fina linjer, även förslappad och trött hud.
Huden blir återfuktad, välnärd och spänstig. Det blir en naturlig lyster och därmed ett fräschare och ungdomligare utseende.

Man kan även välja ampuller från Reparestim® (se under Hydra Pen) för specifika problem.

Det är en revolutionerande, sprutfri mesoterapi-behandling som slussar in skin boosters tre millimeter ner i dermis (läderhuden) till subkutan vävnad via hårfollikeln och svettkörteln, med hjälp av galvaniserad ström och en patenterad roller som rullas över hudytan. Detta skiljer sig ifrån andra skinboosters där serumet förs ner i huden genom ett par hundra sprutstick.

På HudCoachen har vi en mer avancerad Infuzion® utrustning där vi samtidigt kan utföra muskelstimulering som tillval. Det gör att musklerna stärks och stramar upp huden för ännu bättre effekt.

 • Förebygger uppkomsten av rynkor
 • Eliminering av kråksparkar
 • Reduktion av rynkor
 • Reduktion av mörka ringar under ögonen
 • Göra huden mjukare och ge den en jämnare hudton
 • Viss uppstramning vid muskelstimulering

Fyra olika zoner går att behandla; ansikte, hals, dekolletage och händer. Det går även att fokusera på specifika problemområden som mörka ringar under ögonen, nasolabiala veck, kråksparkar, rynkor runt munnen samt för att få lite fylligare läppar. Behandlingen ger omedelbar effekt; fina linjer och mindre rynkor fylls ut, huden blir återfuktad på djupet och får en jämn och fin yta med lyster.

För optimalt och hållbart resultat (6 mån) rekommenderas en behandlingskur på tre behandlingar med en veckas mellanrum. Därefter behövs endast en underhållande behandling var sjätte månad för att bibehålla resultatet. Infuzion återfuktar huden på djupet och ger ett föryngrat utseende. Inga injektioner behövs och resultatet syns direkt!x

Hollywoodpeeling – Instant Glow

En behandling som erbjuds på finare salonger runt om i världen och har sin bakgrund från hollywood- kändisar som började med just denna behandling.

Hollywoodpeeling är den senaste peeling-behandling med laserteknik där man använder en aktiv kolmask som sedan lasras bort för att uppnå flera terapeutiska-kosmetiska effekter på huden. Kolet blir ”magnetiskt” och drar till sig orenheter i huden. Det gör inte ont och man får ingen rodnad. Man kan återgå till sina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. När kolmasken lasras bort försvinner mikropartiklar av döda hudceller; acne, ytliga rynkor, och stora porer reduceras.

Passar alla! Passar även inför fest, bröllop eller då du vill ge huden ett extra GLOW!

Resultatet blir en slätare, renare hy med en fin lyster!

 • Porerna rensas från talg (fett)
 • Ytliga rynkor och stora porer reduceras
 • Gör huden mindre fet (oljekontroll)
 • Minskar utvecklingen av ny akne.
 • Tar bort döda hudceller
 • Måttlig till svår akne behandlas då aknebakterien behandlas
 • Lugnar akne
 • Minskar och eliminerar hyperpigmentering som melasma, etc.
 • Ger jämnare hudton
 • Stimulerar kollagenproduktionen
 • Ger en hudföryngring
 • Ger fastare, fylligare hud då kollagenproduktionen stimuleras.

HIFU Skintightening- Ansiktslyft

HIFU- Hög intensiv fokuserad ultraljud är en behandlingsmetod för att strama upp huden på djupet. Det är det närmaste ett ansiktslyft man kan komma utan att göra ett kirurgiskt ingrepp.

Det är en säker teknik då inget upptag av energin absorberas av pigment eller kärl i ytliga huden. Energin skickas ned och fokuseras på exakt det djup maskinen är inställd på. Yttre huden (dermis) är ca 2 mm. Under dermis har man ett tunt lager underhudsfett sedan kommer en bindvävshinna som kallas SMAS  Superficial Muscular Aponeurosis System. Det är denna hinna som man vill behandla.

Under behandling sker en intensiv värme utveckling lokalt som startar en uppstramning av den djupa bindväven. Yttre huden blir helt opåverkad.

Behandling ger en uppstramning av den bindvävshinna som musklerna är fästade i. Detta ger ofta en mer markerad käklinje samt hals. Kinder kan lyftas samt man kan få ett lyft av ögonbrynen. En viss effekt kan man se direkt efter behandlingen men den största effekten sker gradvis. Slutgiltiga resultatet sker först efter 4–6 månader. Ny bindväv som ska växa till i skadeområdet sker långsamt ungefär på samma sätt som en sena läker om det varit skadad. Resultaten varar oftast i några år innan den naturliga åldrande processen börjar komma ikapp igen.

Behandlingsmetoden har inte visat några biverkningar. Huden kan få en lätt rodnad efter behandlingen. I vissa fall kan man känna en domning i huden som kan hålla i sig ett par veckor men är inte bestående. Man kan återgå till arbete och använda makeup direkt efter behandlingen.

SkinRejuvenation Plasmalite® FPL

Drygt 13 års forskning ligger bakom denna svenska uppfinning som baseras på högenergiljus.
Plasmalite® FPL (vidareutvecklad IPL-teknik) är lösningen för dig som har problem med:

– Generande hårväxt
– Solskadad hud
– Pigmentfläckar
– Åldrad hud
– Acne
-Ytliga blodkärl
-Ojämn hudton

Metoden kan användas på alla kroppsdelar, är skonsam, mycket effektiv och kräver få behandlingar. Den är dessutom säker, ger bestående resultat och normalt inga biverkningar.

Plasmalite Skinrejuvenation – collagenstimulering
Med denna ljusbehandling åstadkommer vi en stimulering av elastin och collagen i huden.
Ytliga blodkärl, acne, pigmentförändringar, stora porer, solskadad hud och finare linjer behandlas effektivt.
Hudstrukturen förbättras avsevärt och huden får en klar lyster.
Plasmalite FPL är unik metod där ljus reparerar skador av ljus. Effektivt och skonsamt behandlas dina besvär med få behandlingar till synligt resultat.

För dig som har problem med:

 • Solskadad hud
 • Pigmentfläckar
 • Åldrad hud
 • Ytliga kärl
 • Rosacea
 • Solskadat dekolletage
 • Ojämn hudton

 

HIFU Skintightening- Ansiktslyft

HIFU- Hög intensiv fokuserad ultraljud är en behandlingsmetod för att strama upp huden på djupet. Det är det närmaste ett ansiktslyft man kan komma utan att göra ett kirurgiskt ingrepp.

Det är en säker teknik då inget upptag av energin absorberas av pigment eller kärl i ytliga huden. Energin skickas ned och fokuseras på exakt det djup maskinen är inställd på. Yttre huden (dermis) är ca 2 mm. Under dermis har man ett tunt lager underhudsfett sedan kommer en bindvävshinna som kallas SMAS  Superficial Muscular Aponeurosis System. Det är denna hinna som man vill behandla.

Under behandling sker en intensiv värme utveckling lokalt som startar en uppstramning av den djupa bindväven. Yttre huden blir helt opåverkad.

Behandling ger en uppstramning av den bindvävshinna som musklerna är fästade i. Detta ger ofta en mer markerad käklinje samt hals. Kinder kan lyftas samt man kan få ett lyft av ögonbrynen. En viss effekt kan man se direkt efter behandlingen men den största effekten sker gradvis. Slutgiltiga resultatet sker först efter 3–6 månader. Ny bindväv som ska växa till i skadeområdet sker långsamt ungefär på samma sätt som en sena läker om det varit skadad. Resultaten varar oftast i några år innan den naturliga åldrande processen börjar komma ikapp igen.
Behandlingsmetoden har inte visat några biverkningar. Huden kan få en lätt rodnad efter behandlingen. I vissa fall kan man känna en domning i huden som kan hålla i sig ett par veckor men är inte bestående. Man kan återgå till arbete och använda makeup direkt efter behandlingen.

Plasmalite® FPL-laser

Skin rejuvenation
Plasmalite FPL stimulerar hudens collagenproduktion vilket gör att huden blir fastare medan överpigmenterade hudceller förstörs och ytliga, synliga blodkärl koaguleras och försvinner.

Med FPL Skin Rejuvenation får din hud jämnare hudton, dina linjer minskar och huden återfår sin naturliga fasthet vilket sammantaget ger huden ett yngre utseende.

Behandlingen stimulerar nybildning av kollagen, vilket stärker de elastina fibrerna i huden. 3-4 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum rekommenderas för att uppnå full kollagen-nybildning och hudföryngring.

En gradvis strukturförbättring sker löpande och det slutliga behandlingsresultatet uppnås efter 4-6 månader. Oftast behandlar man hela ansiktet eller halsen och dekolletaget.

Kemiska peelingar
Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Peelingarna finns i olika styrkor och för olika ändamål. Från lättare AHA-peelingar till starkare såsom TCA och Jessners peel. På HudCoachen använder vi erkända och godkända peelingar av märkena SkinTech och Enerpeel.